Sarajevo, 04. ožujka 2020.

    Veleposlanstvo RH u Sarajevu pridružilo se promociji međunarodnog umjetničkog projekta "Tikkun olam - popravljanje svijeta"

    U Gradskoj vijećnici Sarajevo 4. ožujka 2020. godine svečano je otvorena izložba, kojoj je prethodila javna rasprava na temu "Tikkun olam: popravljanje svijeta kroz djelovanje pojedinca".

    Međunarodni umjetnički projekt “Tikkun olam – popravljanje svijeta” nastao je u organizaciji umjetničke radionice „Elkana“ iz Republike Hrvatske.

    Projekt okuplja dvadesetak umjetnika iz Hrvatske, Izraela, te svake dodatne zemlje u kojoj je planirano predstaviti ga kao izložbu, od veljače do travnja 2020. godine, a to su Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija. Umjetnički projekt je organiziran u godini obilježavanja 75. obljetnice oslobađanja Auschwitza, te 25. obljetnice genocida u Srebrenici. Prepoznali su ga i podržali partneri: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Grad Sarajevo, Gradska vijećnica Sarajevo, Javna ustanova Spomen područje Jasenovac, Memorijalni muzej holokausta iz Skopja. Cilj projekta je poticanje na zajedništvo i nadilaženje podjela, te prenošenje poruke o dužnosti svakog pojedinca da aktivnim djelovanjem popravlja svijet. Otvorenost, tolerancija, uvažavanje, bogatstvo naslijeđa, međunarodna kulturna i umjetnička suradnja vrijednosti su koje projekt posebno želi istaknuti.