Sarajevo, 11. siječnja 2020.

    U Sarajevu svečanim koncertom obilježen početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije

    Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini obilježilo je svečanim koncertom komornog ansambla „Arbor Vitae Trio”, u subotu, 11. siječnja 2020. godine, u Domu oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu, početak predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije.

    Trio mladih glazbenica, koji čine sopranistica Helena Mamić, pijanistica Jelena Kovačević i violinistica Lorena Milina, izveo je glazbeni program sastavljen pretežito od skladbi hrvatskih skladatelja Ive Tijardovića, Jakova Gotovca, Borisa Papandopula, Dore Pejačević, Ivana pl. Zajca, Josipa Hatzea i Franje Vilhara.

    U uvodnom obraćanju veleposlanik Ivan Sabolić istaknuo je važnost predsjedanja za Republiku Hrvatsku, prioritete s naglaskom na proširenje, europski put država Jugoistoka Europe te potporu europskoj perspektivi Bosni i Hercegovini. Koncertu su se odazvali brojni predstavnici institucija raznih razina u Bosni i Hercegovini, diplomatski zbor, kao i predstavnici akademskih, gospodarskih, kulturnih i vjerskih ustanova u zemlji.