Sarajevo, 11. siječnja 2020.

    Održan svečani koncert komornog ansambla „Arbor Vitae Trio“ povodom početka predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU

    U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu, 11. siječnja 2020. godine, svečanim koncertom komornog ansambla "Arbor Vitae Trio", koji čine sopranistica Helena Mamić, pijanistica, Jelena Kovačević i violinistica Lorena Milina, obilježen je početak predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije. Trio mladih glazbenica, koji čine sopranistica Helena Mamić, pijanistica Jelena Kovačević i violinistica Lorena Milina, izveo je glazbeni program sastavljen pretežito od skladbi hrvatskih skladatelja: Ive Tijardovića, Jakova Gotovca, Borisa Papandopula, Dore Pejačević, Ivana pl. Zajca, Josipa Hatzea, Franje Vilhara i dr.

    Koncert kojem su nazočili predstavnici bosanskohercegovačkih vlasti, diplomatskog zbora i drugi visoki uzvanici, prvi je u nizu kulturnih događaja koje tijekom šestomjesečnog predsjedanja organizira Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

    Koncert je izveden uz potporu Samostalnog sektora za javnu i kulturnu diplomaciju, informiranje i odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske a organizaciju koncerta podržalo je i Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine, koje je ustupilo svečanu dvoranu Doma oružanih snaga Bosne i Hercegovine.