Tuzla, 19. prosinca 2016.

    Božićni koncert klape HRM Sveti Juraj

    U prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra u Tuzli održan je tradicionalni božićni koncert na kojem je nastupila klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj. Ovaj glazbeni ugođaj u predblagdansko vrijeme građanima Tuzle su, kao i prethodnih godina, darovali Hrvatsko kulturno društvo Napredak, glavna podružnica Tuzla i Franjevački samostan Svetih Petra i Pavla u Tuzli, uz potporu Generalnog konzulata RH u Tuzli.

    „Što se tiče HKD Napredak, posebno smo ponosni što su ovi sjajni glazbenici naši gosti, a s druge strane, želimo ovim koncertom poslati poruku mira i darovati našem gradu jedan ovakav koncert. I nama je imperativ biti iz godine u godinu sve bolji jer je božićni koncert nešto na što su građani Tuzle već navikli i oni sami imaju velika očekivanja, a nama je drago što možemo biti nositelji jedne lijepe kulturne i umjetničke misli“, kazao je Nikola Čiča, predsjednik HKD Napredak Tuzla.

     „Svake godine pokušavamo, jednim koncertom koji darujemo svim ljubiteljima kulture, svim ljubiteljima umjetnosti, približiti duh Božića, približiti duh topline i duh ljubavi. Mislimo da ćemo s ovogodišnjim božićnim koncertom to još više uspjeti, ako ništa prošetat ćemo se malo kroz klapsku pjesmu. Ovaj smo koncert uspjeli organizirati uz svesrdnu podršku Generalnog konzulata RH i generalnog konzula Ivana Bandića, koji je bio naša spona s klapom Sveti Juraj, istaknuo je fra Mario Divković, gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli. On se ovom prigodom zahvalio i Ministarstvu obrane RH, koji su prihvatili da budu generalni pokrovitelji koncerta.

    Tuzlanski koncert bio je dio manje božićne turneje klape Sveti Juraj u nekoliko bosanskohercegovačkih gradova. Uz klapu Sveti Juraj na koncertu je nastupio i tuzlanski zbor 'Iuventus Salinarum' pod ravnanjem Zlatka Špoljarevića.